lauantai 21. elokuuta 2010

Lauantaina illalla


Mitä valokuvaaja tekee lauantai-iltana, jos ei ole mitään ohjelmaa.... Noh lähtee tietenkin kuvaamaan.
Lähdin siis lauantaina alku illasta kuvailemaan hieman aikani kuluksi. Suuntasin Vantaalle Ruskeasannan hautausmaan lähelle. Hautausmaan lähellä oleva hiekkakenttä antoi mielestäni hyvän ympäristön kokeiluille. Hain hieman tunnelmaa ajamalla autoni kentällä olleen maakiven päälle. Jalustat olikin siten helppo asetella auton ympärille kentälle.
Tarkoitukseni oli hieman kokeilla kuvailua salamat manuaalina. Edellistä kuvausta lukuun ottamatta en ollut kuvaillut täysin manuaalina ikuisuuksiin. Laukaisun hoidin radiolaukaisimien välityksellä. Radiolaukaisimen käyttö antoi myös tiettyä vapautta orjakennoihin tai piuhoihin verrattuna.

Kuten yllä mainitsin käytin salamoiden laukaisuun radioja. Tästä johtuen jouduin kuvamaan manuaali tilassa. Salamoina käytin Nikonin SB-900:sta ja Metz 48 AF-1:stä. SB-900:n oli kokoajan täydellä teholla ja Metz:n tehoa vaihtelin 1/4 ja 1/1 tehojen välillä.
Mielenkiintoista oli huomata salamoiden latautumisaikojen ero. SB-900:sta pystyi laukomaan melkein kokoajan täydellä teholla latausajan merkittävästi hidastumatta. Metzillä taas järkevä teho latautumisen kannalta oli joko 1/2 tai 1/4. Sainkin samalla hyvän tilaisuuden tyhjentää viimeiset virrat salamoiden akuista. Seuraavalla viikolla on tulossa ainakin neljät kuvaukset joten halusin saada kaikki akut kerralla tyhjäksi.
Käytin tällä kertaa molempia runkojani. Universaali radiolaukaisin mahdollisti sujuvasti runkojen vaihdon vaikka ne edustivat eri merkkejä. Mielenkiintoista oli myös huomata, että sain salamat pysymään mukana Nikonin rungolla 1/320 sekunttiin asti vaikka salamatäsämäys valmistajan tietojen mukaan on vain 1/200 sekunttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti