sunnuntai 29. elokuuta 2010

Autokuvaus Haukilahden venesatamassa

Päätin rankan viikonlopun sunnuntaina osallistumalla Espoon Haukilahdessa järjestettyyn työpajaan. Lauantaista poiketen tosin kuvasin melkein koko päivän yksinäni. Työpajan teemana oli tällä kertaa auto- ja moottoripyörä kuvat. Itse tosin kuvasin autojen kanssa koko päivän. Rekvisiittanani oli kaksi eri ikäistä Nissania. Uudempi autoista oli loppuun asti rakennettu Nissan 350Z. 350Z on nähty useasti RADALLE.COM:n tapahtumissa niin varikolla kuin tositoimissa radankin puolella. Vanhempi autoista oli Nissan Skyline GTR R32 V-spec. Auto on meillä todella harvinainen sillä sitä ei ole koskaan ollut myynnissä suomalaisen maahantuojan kautta.

Sää oli melko pitkälti samanlainen kuin lauantainakin eli aamulla oli pilvistä ja sateli hieman vettä, mutta mitä pidemmälle päivä eteni sitä paremmaksi ilma muuttui. Iltapäivällä aurinkokin kurkisti pilvien takaa. Päivän pilvinen ja suttuinen keli helpotti kylläkin kuvaamista mahdollistaen pidempien valotusaikojen suurempien aukkojen käyttöä kamerassa. Pystyinkin siis kuvaamaan melkein koko päivän radiolaukaisimien avulla. Kova tuuli tosin hieman vaikeutti kuvaamista rajoittaen valonmuokkaimien käyttöä minimiin.

Kuten yllä mainitsin niin pystyin käyttämään melkein koko päivän radiolaukaisimia pilvisen sään takia. Tämä helpotti huomattavasti kuvaamista sillä sain asetella salamat melkein vapaasti ympäri autoa. Onnistuinkin saamaan aikaan muutamia mielenkiintoisia ruutuja asettamalla toisen salamoistani esimerkiksi auton matkustamoon. Kuvasin kuvausten loppupuolella myös jonkin verran TTL-johdon avulla, koska halusin käyttää osassa kuvista nopeita suljin aikoja.
Käytin tällä kertaa jälleen molempia runkojani, mutta Pentaxilla otin lähinnä muutamia testi ruutuja. Pentaxin hitaampi salamasynkka vaikeutti tosin kuvaamiseen sen verran, että en oikein tahtonut saada mitään järkevää aikaan. Näemmä joskus pienikin ajan muutos voi vaikuttaa yllättävänkin paljon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti