sunnuntai 8. elokuuta 2010

Kuuma lauantai Ahvenistolla...

Vietin lomani viimeisen lauantain kuvausten merkeissä Hämeenlinnan Ahvenistolla. Kävin kuvaamassa RADALLE.COM:n tapahtumaa. Tapahtuma oli tällä kertaa kaksipäiväinen, mutta olin paikallan vain launtaina. Tapahtuma oli jaetu kahtia, koska sunnuntai oli haluttu pyhittää kokonaan driftingosakilpailulle.
Drifting kilpailu järjestettiin radan suolenkiksi kutsutulla osuudella. Suolenkki on radan mutkaisin osuus, joka käy eräänlaisen suokuopan pohjalla. Osuus tarjoaakin siis hyvän areenan driftingradalle.



Lämpötila nousi Ahveniston varikolla jälleen tuttuun tapaan reiluun kolmeenkymmeneen asteeseen. Varikon muodoista ja sijainnista johtuen kuopan pohjalla harvoin tuulee kovaa taikka on kylmä. Helteinen sää houkuttelikin jälleen paikalle paljon yleisöä. Lämmin päivä näkyi ihmisissä kevyenä pukeutumisena ja hölmöinä päähänpistoina.



Vaahtoshown yhteydessä sain nimittäin muutamaan otteeseen vaahdot niskaani erään naispuolisen "kaverin" toimesta. Tästä seurasikin shown päätyttyä pienimuotoinen kilpajuoksu ympäri vaahtoallasta. Tuloksena löysinkin sitten itseni hetken kuluttua altaan pohjalta selätettynä. Onneksi kerkisin saada taskut tyhjäksi kameran turvaan ajoissa, jotta suuremmilta vahingoilta vältyttiin. Kuvia voi valitettavasti löytää netistä, jos osaa etsiä. Kannattaa kyllä muistaa se, että kuvaajan on hyvä eläytyä ja mennä tilanteen mukana...


Kuvasin päivän suurimmaksi osaksi Nikonin kalustolla. Pitkästä aikaa otin mukaan myös Pentax:n kamoja. Kokeilin kuvailla jonkin verran kalansilmällä, mutta en oikein tahtonut saada salamaa toimimaan kunnolla lasin kanssa yhteen. Vaihdoinkin kalansilmän tilalle Tamronin 18-200mm zoomin ja kuvailin sillä jonkin aikaa ilman salamaa. Käytin Pentaxia osittain myös siksi, että en ole kerinnyt vielä hankkimaan Nikoniin 18-105mm pidempää objektiivia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti