sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Finland Offroad Tour 2010: Kalanti


Kuten edellisestä tekstistäni kävi ilmi niin jäin suustani kiinni lauantai-iltana ja nukuin yön ylitse Kalannissa. Nukuin safarin yhteismajoituksessa joka oli järjestetty vanhan kyläkoulun luokkahuoneeseen. Muiden paikalla olleiden mukaan kuorsaten. Itse en kylläkään usko, että olisin kuorsannut. En ole ainakaan kuulut kertaakaan kuorsaavani.

Sunnuntain ajopäivän areenana toimi jumissa.com:n hienot ajoalueet Kalannissa Uudenkaupungin lähellä. Samoilla alueilla ajettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009, joten alueet olivat melko tuttuja monelle autokunnalle.
Illan kuluessa olin luvannut järjestäjille, että jään kuvaamaan aamun maastoetapin. Olisin itse varmaankin kanssa lähtenyt metsään autollani, mutta en oikein ollut halukas lähtemään katurenkailla ja varsinkaan ilman etupuskuriani. Puskurini oli hieman oijottavana Santahaminan reissun jäljiltä enkä ollut muistanut mainita lähteväni safarille.

Aamulla autot jaettiin jälleen kerran kolmeen ryhmään rakenteluasteen ja kuljettajien ajohalujen mukaan. Pääsin itse keskivaikean ryhmän vetoauton kyytiin kuvaamaan. Tänäkin vuonna oli jälleen huomattavissa autojen kasvamista vähän joka suuntaan. Yhteishenki oli jälleen kerran yhtä hyvä kuin aikaisempinakin vuosina. Vaikka moni autokunta olikin tuttuja edellisiltä vuosilta niin silti tänäkin vuonna oli mukavasti uusiakin autoja ilmaantunut mukaan.
Finland Offroad Tour tarjoaakin hyvän mahdollisuuden päästä kokeilemaan auton ominaisuuksia turvallisessa ympäristössä. Reittejä löytyy jokaiselta ajopaikalta niin vakioille kuin rakennetuillekkin autoille.

Katso kuvat täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti