lauantai 24. heinäkuuta 2010

Päivä jolloin melkein kaikki tuntui menevän pieleen.

Päivän ohjelmani piti olla valokuvaustyöpaja Hangon Tulliniemenrannalla, mutta kaikki ei mennytkään aivan putkeen kuten alta voi lukea...
Aamulla herätessäni huomasin kellon olevan jo reilusti enemmän kuin piti. Olin näemmä unohtanut laittaa herätyksen puhelimeeni illalla. Herättyäni kokosin nopeasti tavarani kasaan ja lähdin kiireen vilkkaan kohti Hankoa reilusti myöhässä tietenkin. Perille päästyäni sain ilokseni todeta, että ketään ei ollut paikalla. Ilmeisesti työpaja oli peruttu huono sään takia. Hangossa nimittäin sataa tihutti vettä ja tuuli jonkin verran.

Todettuani työpajan peruuntumisen pyörin jonkin aikaa Hangossa jonka jälkeen lähdin ajelemaan kotia kohti. Matkalla sain sattumalta idean poiketa Mustiossa josta samana viikonloppuna alkava Finland Offroad Tour lähti liikkeelle.
Hieman ennen saapumistani Mustion lähtöpaikalle törmäsin erääseen tuttuun autokuntaan, jonka tiesin osallistuvan tämän vuoden safarille. Kuin kruunuksi muuten täydelliselle päivälle sain kuulla heiltä, että olin päivän myöhässä. Tapahtuma oli alkanutkin jo lauantaina vaikka olin ymmärtänyt sen alkavan vasta sunnuntaina. Hetken sulateltuani kuulemaani päätin lähteä aikani kuluksi ajelemaan seuraavalle ajopaikalle Kalantiin Uudenkaupungin lähelle.


Saavuttuani Kalantiin noin puolen seitsemän aikoihin illalla vastassa oli tuttuja kasvoja viime vuosilta. Paikalla oli kaikkiaan viitisen autokuntaa. Muutama autokunta saapui vielä yöpuulle illan aikana. Tavattuani tuttuja ihmisiä jäin joksikin aikaa vaihtamaan kuulumisia ja kuluttamaan aikaa heidän kanssaan.
Erään autokunnan grillin luona aika kuluikin niin rattoisasti, että en huomannutkaan kellon etenemistä, kuin vasta puolen yön aikoihin. Tämän jälkeen huomasinkin pian jo etsiväni makuupussia autoni perästä ja kyseleväni yösijaa tourin yhteismajoituksesta. En todellakaan olisi jaksanut enään ajaa yötä myöten takaisin kotiin. Pieleen mennyt päivä saikin näin yllättävän ja mukavan päätöksen hyvässä seurassa.


FOT on kaksi viikkoa kestävä maastoautosafari halki maan. Safari alkoi tänvuonna Mustiosta ja päättyy Kairijoelle. Olen osallistunut safarille vuodesta 2007 lähtien. Vuonna 2008 ajoin koko silloisen safarin Hämeenlinnasta Ivaloon. Tänä vuonna safari tosin jäi osaltani väliin huonojen yhteensattumien ja apukuljettajani äkillisen sairastumisen takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti