lauantai 29. toukokuuta 2010

29.05.2010 RADALLE.COM Megatapahtuma, Artukainen


Kävin jälleen kuvaamassa toukokuun viimeisenä lauantaina RADALLE.COM:lle Turun Artukaisissa. Tapahtumaa vietettiin aikasemmista kerroista poiketen sateisessa ja koleassa säässä.
Säiden haltija oli päättänyt tehdä kaikkensa hankaloittaakseen tapahtuman läpivientiä. Ajoittaisesta sateesta sekä viileydestä huolimatta tapahtuma saatiin vedettyä kunnialla läpi. Yleisöä saapuikin tapahtumaan melko hyvin olosuhteet huomioon ottaen.

Normaalin rata-ajon lisäksi tapahtumassa oli tarjolla FDO drifting sarjan osakilpailu, moottoripyörien stuntnäytös ja offroadnäytös. Offroad oli ensimmäistä kertaa esillä RADALLE.COM:n tapahtumissa. Näytösalue oli rakennettu Turkuhallin taakse. Alueelle oli tuotu yksi työkoneiden kuljettamiseen tarkoitettu lavetti jonka ympärille oli kasattu betonielementtejä sekä räjäytysmattoja. Näistä oli saatu aikaan rata jossa maasturit saivat kikkailla. Paikalle oli saatu mukavasti kalustoa eri offroadtrial luokista.
Lajia itse harrastavana oli mukava huomata vähäisen paikalle saapuneen yleisön suuri kiinnostus näytöksiä kohtaan. Mielestäni on hienoa, että vähitellen aletaan saamaan yhteistyötä eri harrastaja ryhmien välille.

Kuvasin tapahtuman, kosteutta uhmaten, Nikonin D90:llä ja Tamronin 12-24mm f/4 sekä Nikkorin 18-105mm objeltiveillä. Kostea tuuli kyllä pisti hieman miettimään miten ja missä kuvata, jotta kamera ei saisi liikaa kosteutta.
Laajakulmalla kuvaaminen osoittautui melko haasteelliseksi objektiivin pienehkön vastavalosuojan takia. Etulinssiin tuli melkein jatkuvasti pisaroita, jotka näkyivät kuvassa. 18-105mm:n hieman isompi vastavalosuoja sen sijaan antoi hieman helpotusta tähän ongelmaan.

Suurin ongelman odotti tosin vasta kotona. Katsellessani kuvia tietokoneella huomasin, että
olin kuvannut vahingossa koko reissun kamera säädettynä herkkyyteen ISO 2000. Huomattuani tämän tietokoneella pääsi suustani muutama kirosana. Hyväksi onnekseni olin valinnut rungoksi vähempi kohinaisen Nikonin Pentaxin sijaan. Nyt sain aikaan edes jonkinlaista kuvaa julkaistavaksikin asti. En kylläkään paljoa uskaltanut rajailla tai muokata kuvia, jotta kohina ei hyppäisi niin pahasti silmille.
Kerroin tämän siksi, että jokainen muistaisi tarkastaa kameransa säädöt aina ennen kuin alkaa kuvaamaan tai kameran toimiessä kummallisesti.....


Katso kuvat täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti