lauantai 28. toukokuuta 2011

28.05.2011 RADALLE.com Megatapahtuma Artukainen, Turku

Kävin jälleen kerran kuvailemassa toukokuun viimeisenä viikonloppuna Turun Artukaisissa järjestettyä RADALLE.com:n Megatapahtumaa. Tapahtuma oli rakennettu Turun Messukeskuksen ja HK-areenan ympärille.
Alueella on sijainnut historiallinen Artukaisten lentokenttä. Lentotoiminta on tosin loppunut jo 60-luvun puolen välin jälkeen. Toiminta siirtyi tällöin Artukaisista nykyiselle Ruskossa sijaitsevalle kentälle. Lentokentän olemassaolosta Artukaisten alueella kertoo enään lentokenttärakennus ja yleisenä tienä toimiva entinen kiitorata.

Megatapahtuman ohjelmassa oli tällä kertaa Driftingiä, Katurataa, kiihdytystä, kuminpolttoa ja Supermotojen SM-osakilpailu. Laajahko ohjelmatarjonta ja sateeton sää keräsikin mukavasti yleisöä paikalle. Viime vuoteen verrattuna paikalla olikin pienoinen yleisöryntäys.
Itse tosin en kerinnyt kovin paljoa varikolla kuvailemaan, koska otin puolen päivän jälkeen vastuulleni kiihdytys suoran hoidon. Olin kiinni suoralla kuuden tiennoille illalla. Ainut tauko oli Supermotojen toinen erä iltapäivällä.

Kuvasin melkein koko tapahtuman Tamronin 70-300mm:n telellä. Vaihdoin kylläkin muutamaan otteeseen laajakulmaan. Tarvitsin nimittäin välillä lyhyempää kuin 70mm polttoväliä. Opin myös päivän aikana, että keikalle olisi aina hyvä ottaa mukaan vararunko. D90:n tarkennusmoottori nimittäin päätti lopettaa toimintansa kesken päivän. Onneksi satuin huomaamaan asian ajoissa ja aloin käyttämään käsin tarkennusta. Tämä kyllä hankaloitti yllättävänkin paljon kuvaamista loppupäivästä. Ilman leikkokuvaa on yllättävän vaikea tarkentaa kunnolla.
Tälläisinä hetkinä sitä on enemmän kuin iloinen siitä, että on säästänyt edes osan vanhoista rungoista kaapin perällä... Näillä näkymin vanha ja luotettava Pentax K20D saa uuden mahdollisuuden loppu vuoden kuvauksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti