keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Kuvaukset keskiviikkona Vantaalla

Sovimme pitkästä aikaa kuvaukset Tian kanssa keskiviikko illalle. Edellisistä kuvauksistamme olikin vierähtänyt aikaa jo melkein vuoden verran molemminpuolisten kiireiden takia. Menimme kuvaamaan vanhalle tehdasalueelle Vantaan Tikkurilaan. Kuvasimme Mariannen kanssa samalla alueella jonkin aikaa sitten.

Emme päässeet tällä kertaa kuvaamaan niihin paikkoihin mihin alun perin ajattelin, sillä alueelle olevissa toimitiloissa oli vielä ihmisiä töissä. Jouduimmekin tämän takia hieman muuttamaan kuvaus suunnitelmia. Jälkeenpäin ajateltuna se saattoikin olla ihan hyvä juttu, sillä löysimme muutamia uusia kuvaus paikkoja.

Kuvasin suurimman osan setistä yhdellä SB-900:lla langatomassa tilassa. Käytin D90:n yhdysrakenteisensalaman tarjoamaa Nikonin CLS järjestelmää. Liitin yhdessä vaiheessa järjestelmään mukaan Metzin 48 AF-1. Kyseinen salama tukee Nikonin langatonta järjestelmää TTL tilassa. Oli mukavaa välillä palautella mieleen kahden salaman yhteen sovittamista. Siitä on aivan liian pitkä aika kun olen viimeksi kuvaillut kahdella pikku salamalla.
Käytin SB-900:sta jonkin aikaa manuaalisessa orjatilassa. Salama siis oli rungon ohjauksessa mutta määräsin rungon kautta sen millä teholla salama välähti. Tulos oli yllättävänkin hyvä vaikka. Ehkä se TTL ei aina olekkaan niin ylivoimainen ja hyvä kuin olen luullut...

Katso setin kuvat täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti